martes, 16 de marzo de 2010

121db...assaig/error

          Un honor estrenarnos en el blog con uno de los grupos que más de cerca vivimos y que, sin duda, forma parte de nuestras vidas indirectamente. 121db es un grupo de la “terra”, pero poco tiene que ver con el folklore típico de aquí. Con su recientemente estrenado vídeo de la canción “La Mètrica Perfecta”,  queda demostrado que esto va para largo. Y no se quejarán los señores Víctor (voz y guitarra), Ramón (bajo y coros) y Albert (batería)… fichados por GOR DISCOS y con la colaboración de Eric Fuentes (The Unfinished Sympathy) y su tropa, han conseguido un sonido muy personal y enérgico, lo que hace que escuchar su ultimo LP “Assaig/Error” sea más que recomendable.

             (Foto por Josefina Andrés)

1.¿Qué opineu de la SGAE?  Els drets d'autor és lògic que es protegesquen d'alguna forma i s'obtinga rendiment econòmic. Sobretot cal pensar en els professionals de la composició que no es dediquen a tocar les seus peces (per exemple els de les bandes sonores o la música clàssica). Per al rock la cosa arriba un poc distorsionada perquè les societats d'autors son fruït d'un règim antic. No obstant, el què no estem d'acord és que siga una insitució pseudoprivada i en règim de monopoli la que s'enduga quasi tot el pastís.

2. ¿Us identifiqueu amb algun plat de la cuina mediterrània?  Som fans del menjar tradicional. Qué seria de nosaltres sense l'Arròs al Forn.

3. ¿Com creieu que rep el públic no valencià-parlant les vostres lletres?  Si s'esforça per entrar-hi esperem que amb comprensió i identificació. El valencià no és una llengua difcíl i sí molt musical. Supose que les sensacios que desprenen les cançons es poden rebre igual encara que no siga la teua llengua principal.

4. ¿Què ha significat per a vosaltres haver estat triats entre els discos de l'any en Rockzone i Mondosonoro tant del 2008 com del 2009?  Són dues revistes importants, i fa il.lusió. T'encoratja per seguir treballant. Però l'important és el dia a dia.

5. ¿Quins són els avantatges i els inconvenients de ser un trio?   Un taburet de tres potes mai coixetja.

6. ¿Us costa molt posar-vos d'acord quan aparentment pertanyeu a diferents ambients? Un és bakala, l'altre ve del deathmetal i l'últim del surf instrumental, a pesar d'això ens apanyem prou bé. 

7. Recomanar-nos un llibre i un disc cadascun. 
Ramón: 
-"Michel Houellebecq - Las partículas elementales" (llibre).  És una patada en l'èstomac a la generacó post 68. Una brutal despcripicó de la soledat.
-"Penfold - Our first taste of escape" (disc). Un disc tendre i amb ràbia, del milloret de l'indie d'arrel emocore. Any 2001.

Víctor: 
-"Natsuo Kirino - Out" (llibre). Assesinats i Japó, una mescla que no pot fallar.
-"Fugazi - In on the Kill Taker" (disc). Un disc que pot canviar la forma que tenies d'entendre la música. Any 1993.

Albert:  
-"Manuel de Pedrolo - Tocats pel foc" (llibre). El vaig llegir fa uns quants anys i hui en dia encara el recorde per les inquietuts que em va provocar.
-"Placebo - Battle for the sun" (disc). Ara mateix em quede amb aquest disc. M'ha fet redescobrir aquesta banda i m'ha donat moltes hores de música i avui en dia amb tanta informació musical, per a mi, ja es un gran mèrit.




(meri y rou)